Geplaatst door Jaco van der Horst | 24 februari 2020

Er circuleren veel phisingmails van bekende bedrijven. Voorbeelden zijn nepmails van Ziggo, Paypal, Rabobank, Apple en Ing. Waren deze berichten in het verleden nog eenvoudig te herkennen als spam, tegenwoordig zien de mailtjes er steeds echter uit.

Misschien heb je er regelmatig aandacht voor in teamvergaderingen. Maar het is vast wel eens door je hoofd geschoten dat het een kwestie van tijd is voordat jijzelf of een medewerker er een keer intuint.

Als je extra veiligheid wilt, moet je meer doen dan phisingmails onder de aandacht brengen tijdens vergaderingen.

Goede spamfiltering

De beste bescherming tegen phisingmail bestaat uit een goede spamfiltering. Het is belangrijk dat je mogelijke problemen buiten de deur houdt. Toch glipt er soms een mailtje tussendoor. Dan komt het aan op de alertheid van jou of je medewerker. Klik je wel of niet?

In onze pakketten zit hier een tweede beveiligingslaag. Klik je toch op de link en is er ook maar de geringste aanleiding dat deze link niet betrouwbaar is, dan krijg je een melding. Bijvoorbeeld: ‘Vertrouwt u deze website?’

Vertrouwt u deze website melding

Ben je zelf dus even wat minder alert, of ziet de mail er zo betrouwbaar uit dat je niet twijfelt, dan is er dit extra controlemoment.

Heb je toch geklikt, maar krijg je achteraf twijfels? Luister naar je gevoel. Als je denkt dat iets niet helemaal klopt, klopt het vaak ook niet!

  1. Zet je computer uit.
  2. Laat ons checken of er iets gebeurd is. Wij kunnen dit in het beheercentrum eenvoudig voor je nagaan en je vervolgens helpen als er actie nodig is.[VdH3] 

Spamfiltering die bij jouw bedrijf past

Het ene bedrijf heeft strengere spamfiltering nodig dan het andere bedrijf. Doe je bijvoorbeeld veel zaken met het buitenland, dan ontvang je automatisch ook meer buitenlandse spam. Een strenge spamfiltering is dan noodzakelijk.

Onze tip: laat een risicoprofiel maken en beslis op basis daarvan hoe streng je spamfilter moet zijn.

Neem contact op

Overzicht Naar online werkplekken

Reageer op dit bericht

Vragen n.a.v. dit bericht? Stuur ons gerust een reactie, vraag of opmerking!

Direct starten

Vul je gegevens hieronder in zodat we je kunnen benaderen voor meer informatie.

Over Jebedrijfonline.nl

Jouw bedrijf optimaal laten presteren door succesvolle inzet van IT, dat is ons doel. Slimmer werken, productiever zijn en problemen voorkomen in plaats van genezen. Dat is wat ons drijft.

Over ons

Contactgegevens

Adres
Fokkerstraat 28
3905 KV Veenendaal
Route berekenen

Contact
info@jebedrijfonline.nl
0318 565 100

Bereikbaarheid
Van maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:00 uur

Surface PC

Wil je snel aan de slag?

Dat snappen we! Niets vervelender als niet werkende ICT-oplossingen. Wij streven naar een snelle, geruisloze migratie zonder poespas.

Wil je hier meer over weten? Regel het direct of maak een keuze uit onze paketten.

Direct regelenKies uw pakket

Benieuwd naar de prijs

Succesvol op een online werkplek

Wij gaan voor je aan de slag

Laat ons je gegevens weten zodat we je kunnen benaderen. Wij nemen contact met je op en komen vervolgens met een goed voorstel die past bij jouw wensen.