Geplaatst door Tom van de Pol | 13 februari 2020

Microsoft Teams is een samenwerkingsapp waarin alle producten van Office terugkomen. Het maakt dus niet uit of je een Word-, een Excel-, of bijvoorbeeld een Powerpointdocument met je collega’s wilt delen.

In Teams werk je altijd gemakkelijk samen.

Hoe het werkt

Het Dasboard van Teams is de plek waar je alle informatie van het project overzichtelijk terugvindt  en waar je overlegt met je teamgenoten. Je kunt er documenten delen en bewerken. Is er overleg nodig? Dan maak je gebruik van de chatfunctie, het bellen of het videobellen.

Een (korte) vergadering met teamgenoten is snel gepland. De afspraak wordt automatisch gesynchroniseerd met Outlook. En tijdens de vergadering kunnen jullie de ideeën direct in je project verwerken.

Is samenwerken via Teams echt zo handig?

Misschien vraag je je af wat nu de voordelen zijn van samenwerken via Teams. Je werkt al samen en dat gaat prima!

Misschien herken je dit:

Je schrijft een memo. Je slaat het op in Word. Je gaat naar je e-mailprogramma. Je verstuurt de e-mail met bijlage. De ontvanger opent de bijlage, geeft feedback en mailt jou weer terug. Al deze handelingen herhalen jullie meerdere keren voordat de memo klaar is.

Of:

Er wordt een groepsmail verzonden en verschillende mensen reageren hierop. Tussendoor wordt alleen aan jou een vraag gesteld over de planning. Wat was daar ook alweer over afgesproken? Je moet eindeloos scrollen in de mailwisseling voordat je het hebt teruggevonden.

Of:

Je stelt, via e-mail, een vraag aan een collega. Twee dagen later krijg je een reactie: er ontbreekt nog een document, of je dat ook even kunt sturen. Na meerdere keren heen en weer mailen heb jij eindelijk je antwoord.

Als je samenwerkt met Teams kun je in bovenstaande situaties effectiever en efficiënter werken. Dat komt doordat de app:

  • Het aantal handelingen beperkt (tijdwinst): je hoeft geen documenten te mailen. Je collega ziet jouw voorstel in Teams en plaatst de feedback direct in het document. 
  • Het eenvoudig maakt om informatie uit te wisselen en terug te vinden: stel je vraag specifiek aan die ene collega en krijg snel antwoord.
  • Zorgt voor kortere lijntjes zodat je direct verder kunt met je project: dankzij de chat- en de belfunctie vermindert de hoeveelheid e-mailverkeer tussen collega’s.

Onderdeel van Office 365

Het mooie is dat Teams onderdeel uitmaakt van het Office 365 pakket. Wanneer je met Online werkplekken gaat werken, kun je dus direct gebruik gaan maken van Teams!

Overzicht Naar online werkplekken

Reageer op dit bericht

Vragen n.a.v. dit bericht? Stuur ons gerust een reactie, vraag of opmerking!

Direct starten

Vul je gegevens hieronder in zodat we je kunnen benaderen voor meer informatie.

Over Jebedrijfonline.nl

Jouw bedrijf optimaal laten presteren door succesvolle inzet van IT, dat is ons doel. Slimmer werken, productiever zijn en problemen voorkomen in plaats van genezen. Dat is wat ons drijft.

Over ons

Contactgegevens

Adres
Fokkerstraat 28
3905 KV Veenendaal
Route berekenen

Contact
info@jebedrijfonline.nl
0318 565 100

Bereikbaarheid
Van maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:00 uur

Surface PC

Wil je snel aan de slag?

Dat snappen we! Niets vervelender als niet werkende ICT-oplossingen. Wij streven naar een snelle, geruisloze migratie zonder poespas.

Wil je hier meer over weten? Regel het direct of maak een keuze uit onze paketten.

Direct regelenKies uw pakket

Benieuwd naar de prijs

Succesvol op een online werkplek

Wij gaan voor je aan de slag

Laat ons je gegevens weten zodat we je kunnen benaderen. Wij nemen contact met je op en komen vervolgens met een goed voorstel die past bij jouw wensen.